Під час 10 сесії депутат обласної ради Василь Пецентій озвучив повторний запит щодо відновлення проводового мовлення у Старовижівському районі. На запит відреагувало головне управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА. Про це повідомили у прес-службі Волинської ОДА.

У листі за підписом начальника Леоніда Кирильчука йдеться про таке.

«Згідно з інформацією Волинської філії ПАТ «Укртелеком» постійно збільшується кількість населення області, яка відмовляється від послуг проводового мовлення.

Станом на 01.01 2012 року, мережа проводового радіомовлення в області складається із 173 км повітряних ліній радіофікації на власних опорах, 516 км кабельних ліній радіофікації, 108 радіотрансляційних вузла та 38200 основних радіоточок. Із 1086 населених пунктів області 965 - не мають мережі проводового мовлення. Існують райони, де крім районного центру та окремих сільських населених пунктів, користувачів проводового мовлення не залишилось. Так по ЦТП №10 (Ратне), ЦТП №8 (смт. Рожище), ЦТП №2 (Любомль) - радіоточки в сільській місцевості відсутні взагалі.

Станом на 01.01.2012 року в цеху телекомунікаційних послуг №12 (смт Стара Вижівка) нараховувається 185 радіоточок, з них: по смт Стара Вижівка - 134, с. Смідин -38, с. Седлище - 9, с. Глухи - 3, с. Любохини - 1.

Відновлення абонентських ліній радіомовлення Волинська філія ПАТ «Укртелеком» не проводила через відсутність кошторисних призначень та попиту на послуги проводового мовлення в цих населених пунктах.

Разом з тим слід зауважити, що протягом 2011 року не поступило жодної заявки на підключення до радіотрансляційної мережі Старовижівського району.

За 2010 - 2011 роки тільки по с. Смідин за заявами абонентів, і у зв'язку з довготривалою несплатою за користування радіоточкою виключено 160 абонентів.

Враховуючи вищезазначене, відновити роботу проводового мовлення у Старовижівському районі, в даний час немає фінансової можливості".