Волинська влада знову не змогла втримати ціни на яйця. Ціни на цей продукт у березні виросли на 11,2%. Про це повідомили у Головному управлінні статистики у Волинській області.

Як і очікувалось, офіційна статистика у місяць народження голови Волинської ОДА продемонструвала надзвичайно низькі показники інфляції за місяць - 0,2%. Це, безумовно, не може не радувати Бориса Клімчука і стане підставою для його майбутніх промов про зростання добробуту волинян.
 
На споживчому ринку області у березні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої взагалі не зросли. Єдиними ударом стало різке подорожчання яєць, яке все-таки було зафіксоване чиновниками.

Так, ціни на яйця у березні підвищилися на  11,2%. Подорожчали фрукти, м’ясо птиці, свинина,
риба та продукти з риби, олія соняшникова, (на  1,8–0,1%  ). Серед овочів зросли ціни на капусту  білокачанну (на  5,6%), проте подешевшали цибуля, картопля, буряк (на 9,9–1,5%).

В той же час знизились ціни на молоко, сало, цукор, сметану, яловичину, сир і м’який  сир,  масло,  макаронні вироби, продукти переробки зернових (на 3,5–0,3%).
 
Алкогольні напої та тютюнові вироби в загальному подорожчали на 0,3%.

Ціни і тарифи на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива зросли  в  цілому  на  0,6%  за  рахунок підвищення тарифів за каналізацію (на 2,2%) та холодну воду (на 2,7%).
Підвищення цін на транспорт загалом на 1,0% зумовлено подорожчанням палива та
мастил, проїзду в таксі (на 2,3% і 1,0% відповідно).  
 
Серед послуг освіти  подорожчало відвідування дитячих садочків (на 0,9%), навчання на курсах (на 0,9%).
 
У сфері охорони здоров’я зросли  ціни на стоматологічні послуги (на 1,2%), фармацевтичну продукцію  (на 0,4%), медичні прилади та обладнання (на 0,1%). Ціни на послуги ресторанів та готелів підвищились на 0,6%.

Із  непродовольчих товарів знизились ціни на побутову техніку, меблі та предмети обстановки, килими та інші види покриттів для підлоги (на 0,8–0,3%).  
 
Стали дорожчими послуги спортивних установ (на 9,4%), фінансові послуги (на 8,7%), ремонт взуття (на 1,1%).