Голова Волинської ОДА Борис Клімчук сам готовий їздити з пожежним шлангом, якщо обсяг фінансування за рік складе 100 тисяч гривень. Про це йшла мова на зборах керівників районних відділень та уповноважених представників Волинського обласного регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад, повідомляє "Під прицілом".

"Замітьте - всі колишні радянські совітські хлопці", - чомусь наголосив на початку зборів голова ОДА Борис Клімчук, коментуючи свою присутність на заході, а також присутність Володимира Войтовича та Віталія Карпюка.

Яручик Сергій, голова Волинського обласного регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад, коротко розповів про роботу асоціації та ряд труднощів.

"У нас існували труднощі. Лише тепер за підтримки аграрного міністра становище покращилося. Я переконаний, що разом ми можемо зробити щось. Але коштів мало. Напевно без адмністративної реформи суттєвих зрушень напевно не буде", - сказав Яручик.

Після завершення виступу голова Волинської ОДА поцікавився у сільських голів скільки коштує утримання пожежної машини та обслуговуючого персоналу за рік. Однак, почувши цифру 100 тисяч гривень, Борис Клімчук засмутився.

А мені казали, що у 20-25 тисяч можна вкластися. А при утриманні пожежної машини за 100 тисяч гривень я сам зі шлангом буду їздити. І хто вам сказав, що повинна бути ставка", - обурено сказав Клімчук, дізнавшись правду про фінансові витрати.