Секретар Луцької міськради Григорій Пустовіт захоплений тим, що побачив і почув у Кривому Розі під час засідання Спілки секретарів місцевих рад Асоціації міст України. Про це повідомляє відділ інформаційної роботи міської ради.

«Кривий Ріг - гарне і чисте місто. Особливістю його є те, що там зовсім немає кіосків та біг-бордів. Останні зосереджені в одному місці. Кіоски ж розташовані лише на зупинках. Там же встановлені тумби для оголошень», - ділиться враженнями секретар Луцької міської ради.

Відвідали учасники засідання й ПАО «Арселор Міттал». «На сьогодні на підприємстві працює 32 тисяч чоловік. Там порядок та дисципліна, зате достойна заробітна плата. Окрім того, підприємство будує для працівників житло, по кілька будинків за рік», - розповів Григорій Пустовіт.

За його словами, велику роль у місті відіграють гірничо-збагачувальні комбінати, а їх у місті 9-ть, та інші підприємства. Для прикладу, дороги ремонтують саме за кошти таких підприємств. Один із гірничо-збагачувальних комбінатів цьогоріч виділив 14 млн. грн. для асфальтування доріг. Так і кожна школа закріплена за певним підприємством. Тож, якщо у навчальному закладі протікає дах чи не працює каналізація, то це клопіт підприємства, яке здійснює шефство. Щочетверга у місті відбувається так званий «чистий четвер», коли не комунальні служби, а працівники підприємств виходять прибирати вулиці.

«Майже усі написи у місті – українською мовою. Відчувається, що Кривий Ріг – українське місто. Хоча спілкуються жителі в основному російською», - зазначив Григорій Пустовіт.