Кількість присутніх на сесії у Волинській обласній раді депутатів від Партії регіонів та їх союзників, в тому числі із політичного племені "тушок", виявилась недостатньою для виключення з порядку денного питання про звернення до Верховної Ради України з вимогою про невідкладний розгляд та прийняття проекту Закону "Про порядок імпічменту Президента України". Про це повідомляє "Під прицілом".

Під час обговорення порядку денного 11-ої сесії депутати з провладної групи "Нова Волинь" вже традиційно спробували зняти з розгляду незручні для них питання.

Депутат від Партії регіонів Володимир Дибель запропонував зняти з порядку денного питання про звернення до ВРУ з приводу прийняття Закону "Про імпічмент Президента України". Така пропозиція викликала протест з боку опозиції, тим більше, що дане питання було підтримане на засіданні постійної комісії облради. Проте голова обласної ради Володимир Войтович все-таки поставив це питання на голосування. Однак союзник Партії регіонів та вірний соратник голови Волинської ОДА БОриса Клімчука помилився у розрахунках: кількості голосів для того, щоб зняти дане питання виявилось недостатньою.

Тоді Войтович, порушуючи регламент, знову поставив питання на голосування, але й вдруге депутати облради не змогли зняти з порядку денного питання імпічменту Президента.

Крім того, у сесійній залі спалахнув скандал через відсутність багатьох депутатів з провладної більшості та голосування чужими картками. У підсумку прорегіональна більшість на чолі з Борисом Клімчуком зазнала поразки.