Директор Луцького підприємства електротранспорту Іван Грицанчук розповів про нарахування штрафів за своєчасну несплату внесків до Пенсійного фонду, незважаючи на те, що вони були не сплачені через порушення державою своїх зобов'язань. Про він сказав на засіданні комісії з питань забезпечення своєчасності сплати податків, внесення інших обов’язкових платежів, ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати Луцької міськради 26 квітня, - повідомляє "Під прицілом".

Розповідаючи про стан справ на ЛПЕ, Іван Грицанчук зазначив, що усі власні кошти, а також кошти, які надходять з місцевого бюджету, йдуть на погашення заборгованості із заробітної плати.

"Ці кошти надходять у повному обсязі. Але кошти з державного бюджету затримуються. Держава не виконує своїх зобов'язань перед нами у сфері відшкодування проїзду пільгових категорій населення", - розповів директор Луцького підприємства електротранспорту.

Іван Грицанчук повідомив, що сьогодні опрацьовується варіант отримання кредиту підприємством, але це небажаний розвиток подій.

"Держава заборгувала нам 1 мільйон 156 тисяч гривень державної субвенції. Водночас вона нараховує нам штрафи за те, що підприємство вчасно не сплачує внески у Пенсійний фонд через її вину. Це абсурд - нараховувати штрафи за те, що держава не виконує своїх зобов'язань", - поскаржився Іван Грицанчук.

Члени комісії з розумінням поставилися до позиції директора ЛПЕ і визнали, що законодавча база потребує вдосконалення.

Таким чином, у 2012 році, черговому році правління Януковича, держава продовжує не виконувати своїх зобов'язань та недофінансовує Луцьке підприємство електротранспорту.