Волинська регіональна платформа громадського руху «Чесно» 27 квітня провела круглий стіл на тему «Волинь напередодні парламентських виборів 2012 року», на якому презентувала критерії доброчесності депутатів та кандидатів в народні депутати. Про це повідомляє «Під прицілом».

Як розповів голова Центру Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу Михайло Наход, метою громадського руху «Чесно» є активізація політичної діяльності громадян з метою очищення Верховної Ради від недостойних кандидатів та депутатів.

«Ми не беремо участі у виборах, не підтримуємо жодних кандидатів. Ми хочемо стимулювати громаду до участі у виборах», - наголосив він.

Виконавчий директор ЦПАВК Михайло Шелеп розповів про підхід до утворення мажоритарних округів. Він акцентував увагу на тому, що підхід ЦВК до формування округів був непрозорим. «Незрозуміло якими критеріями користується ЦВК при нарізці округів, що насторожує», - відзначив він.

Крім того, під час круглого столу мова йшла про те, що окремі потенційні кандидати від провладних сил вже почали передвиборчу кампанію і активно займаються так званим благодійництвом. Це кидає тінь на чесність всієї кампанії.