В епоху «покращення життя» та стрімкого економічного розвитку Волинської області, про яке розповідає волинська влада, на одне робоче місце претендує від 40 до 60 безробітних. Про це повідомила на засіданні регіональної тристоронньої соціально-економічної ради директор Волинського обласного центру зайнятості Кучмук Раїса, інформує «Під прицілом».

Чиновниця розповіла, що всього на Волині налічується 8100 вакансій від роботодавців за січень-березень цього року. Понад 50% з них сконцентровані у містах.

«На 1-ну вакансію в середньому претендує 14 волинян, які шукали роботу. Проте у північних районах області ситуація значно гірша. Там на одне робоче місце претендує від 40 до 60 осіб. Така ситуація спостерігається у Турійському, Шацькому, Старовижівському та інших районах».

Крім того Раїса Кучмук поскаржилася на те, що роботодавці Волині переважно пропонують мінімальну заробітну плату шукачам роботи.

«У 8-ми районних центрах зайнятості питома вага вакансій з мінімальною зарплатою становить від 50 до 70% усіх пропозицій», - повідомила директор Волинського центру зайнятості.

Всього на обліку у центрах зайнятості області в першому кварталі 2012 року перебувала 21400 осіб. 

Оприлюднені цифри ставлять під великий сумнів управлінські таланти Партії регіонів та її регіонального менеджера Бориса Клімчука.