Провладна більшість з Волинської облради на черговій сесії 4 травня 2012 року відмовилася підтримати депутатський запит голови фракції ВО «Свобода» Анатолія Вітіва до прокурора області Андрія Параки щодо перевірки законності дій про внесення у «Регіональну програму модернізації комунальної теплоенергетики Волинської області на 2012-2015 роки» без проведення тендерних закупівель марки та виробника котлів, які заплановано придбати за бюджетні кошти. Про це повідомляє "Під прицілом". 

Як зазначив Анатолій Вітів, на першому пленарному засіданні одинадцятої сесії Волинської обласної ради шостого скликання розглядалось питання «Про затвердження Регіональної програми модернізації комунальної теплоенергетики Волинської області на 2012-2015 роки».

В цій програмі, зокрема в додатку 2 «Проекти і заходи з модернізації системи теплопостачання області та підвищення енергоефективності теплопостачальних підприємств» без проведення тендерних закупівель, як цього вимагає чинне законодавство, визначено торгову марку, а отже й виробника котлів, які пропонується придбати в ході реалізації цієї програми.

«На мою думку, включення до програми марки котлів та їх виробника без проведення тендерів є грубим порушенням чинного законодавства України щодо державних закупівель та носить ознаки корупції», - наголосив керівник фракції ВО «Свобода» у Волинській облараді.

Проте провладна більшість, яка контролюється головою Волинської ОДА Борисом Клімчуком, відмовилася підтримати депутатський запит. 

Голова Волинської ОДА Борис Клімчук взагалі назвав себе провідним спеціалістом у сфері енергозбереження і сказав, що вже 20 років відстоював дану тему.

"Я 20 років відстоював цю тему, а тепер область немає програми з енергозбереження", - обурювався голова ОДА. При цьому він чомусь повністю проігнорував ознаки корупційних діянь та порушень Закону "Про держзакупівлі" при лобіюванні програми з енергозбереження.