Провладна більшість у Волинській облраді підтримала проект рішення про надання Волинському обласному санаторію „Лісова пісня” дозволу на заставу нерухомого майна (їдальні на 640 місць) для відкриття кредитної лінії терміном на 1 рік в розмірі 1 мільйон гривень. Про це повідомляє "Під прицілом".

Доповідач з даного питання Руслана Дибель, заступник директора санаторію "Лісова пісня" з медичних питань, досить невпевнено і нервово відповідала на запитання депутатів облради.

Вона повідомила, що балансова вартість їдальні становить 1 мільйон 598 тисяч гривень.

"Для мене важливі лікувальні корпуси, а не їдальня. Вона має технічну документацію. Цей кредит поки що ніхто не бере і невідомо чи буде брати. Нам потрібно відкрити кредитну лінію", - переконувала депутатів Руслана Дибель.

"Я може не така розумна, як тут депутати. Але я теж вболіваю за долю "Лісової пісні". Може ми брати його не будемо. Але для того, щоб його взяти, потрібно мати кредитну лінію. Ніхто нічого не дає, а такі хвилювання", - бідкалась заступник директора "Лісової пісні".

Між тим, як повідомила Лілія Кашева, начальник відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, санаторій має 15 тисяч гривень прибутку за 2011 рік.

Проте голова Волинської ОДА Борис Клімчук наприкінці розгляду даного питання вийшов до трибуни, і, незважаючи на його сумнівний зміст, сказав: "Я впевнений, що це питання потрібно підтримати".

У підсумку слухняні депутати з більшості все-таки підтримали проект рішення з певними поправками.