Голова Волинської ОДА Борис Клімчук побоюється революційних подій в Україні, вважає епоху правління Кучми та Януковича світлим часом соціально-економічного відродження та стабільності і надзвичайно високої думки про свою роль у волинській історії. Про це він заявив на 11-ій сесії Волинської обласної ради 4 травня, повідомляє «Під прицілом».

Під час розгляду питання порядку денного «Про звернення Волинської обласної ради щодо недопустимості введення в Україні другої державної мови та наступу на українську мову як конституційно закріплену єдину державну» Борис Клімчук став на захист апологетів «руского міра» і відмовився підтримати даний проект рішення.

Замість того, щоб продемонструвати свою чітку та принципову позицію стосовно захисту мови своїх предків, голова Волинської ОДА почав вдаватися до різного роду маніпулятивних суджень та перекручень фактів. Так, він спробував перекласти провину за те, що питання другої державної мови постає в Україні на фракцію ВО «Свобода» у Волинській облраді.

«Можна шукати темну кішку там, де її немає. Я би не хотів повторення часів «помаранчевої революції». У мене є моя історія, і мені за неї не соромно. Я вважаю, що такий проект рішення розсилати з конкретними прізвищами неприпустимо», - спробував стати на захист носіїв російського імперіалізму в Україні Борис Клімчук. .

Крім того, голова Волинської ОДА з відразою розповів про час «помаранчевої революції». «Усі революції лише погіршували тиранію», - навів цитату очільник ОДА. Також Борис Клімчук почав рохзмірковувати про підступні сили, які завжди заважають будувати процвітаюче суспільство в Украні. 

«Так було за часу Кучми, так є і зараз, коли влада покращує життя людей, купується нове житло», - сказав він. 

Депутат ВО "Свобода" та автор даного звернення Олександр Пирожик зазначив, що така заява виникла не з неба. «Але після виступу Клімчука в мене почав закрадатися сумнів: чи не я це почав наступ на українську мову? Згадані у проекті рішення прізвища - це не персоналії, а родова ознака усіх ворогів української мови», - зауважив депутат.

Голова фракції ВО «Свобода» Анатолій Вітів був ще більш категоричним.

«Це звернення - реакція нашої фракції на те, що робить ваша влада. Хіба Табачник не нищить українську мову, культру, не впроваджує "рускій мір". Не потрібно відбілювати те, що не можна відбилити. Ви, Борис Петрович, любите говорити цифрами. Я теж говорю цифрами. Я розумію, що вам страшно прийняти це рішення, бо ви хочете сидіти у теплому кріслі".

Така заява депутата з опозиції зачепила свідомість голови Волинської ОДА Бориса Клімчука, який зірвався на крик.

«У 1995 році я керував обласною радою. Саме тоді починалася Україна", - з акцентом самовпевненої пихатості від своєї визначної ролі в історичному процесі сказав голова Волинської ОДА.

При цьому Борис Клімчук забув пояснити, хто ж тоді несе відповідальність за те, що Україна сьогодні є державою з тотальною корупцією, найнижчим рівнем життя у Європі, де правлять олігархічні клани на чолі з фактичним власником латифундії Межигір’я.