Лучани масово не платять за опалення, а також гарячу і холодну воду. Лише за перший квартал 2012 року вони заборгували 27,7 мільйонів гривень за гарячу і холодну воду. Про це йшла мова на засіданні виконкому Луцької міської ради 10 травня, інформує «Під прицілом».

Директор ДКП «Луцьктепло» Олександр Киричук поскаржився, що його підприємство у 2011 році отримало збитків на суму 51,8 мільйонів гривень.

«Станом на 1 січня 2012 року дебіторська заборгованість споживачів становить 37 мільйонів 286 тисяч гривень. Основним боржником є населення. Зростання суми заборгованості з теплопостачання перед ДКП «Луцьктепло» пов’язане з несплатою боргу постійними боржниками. Дії щодо примусового стягнення боргу не дають жодного результату. Причина неможливості стягнути борг у таких боржників полягає у відсутності в них майна і доходів, на які можна накласти стягнення», - скаржився директор «Луцьктепло».

Також Олександр Киричук повідомив, що у 77 боржників підприємства існує заборгованість в розмірі понад 20 тисяч гривень на загальну суму 1 мільйон 952 тисячі гривень.

470 боржників мають борг у розмірі від 10 до 20 тисяч гривень на загальну суму 6,5 мільйона гривень.

Директор ДКП «Луцьктепло» особливо скаржився на те, що процес стягнення боргів є дуже складним.

«З позовів загальною сумою більше 9 мільйонів гривень боржники сплатили 4,1 мільйона. Виконавча служба не вчинила жодних дій щодо тих, хто має заборгованість понад 10 мінімальних зарплат».

Така інформація роздратувала першого заступника міського голови Луцька Святослава Кравчука.

«Хтось хоче поступово і цілеспрямовано передати підприємство у приватні руки. Я пропоную написати претензію до виконавчої служби. Вона також причетна до такого стану справ», - відзначив він.

Крім того, Святослав Кравчук повідомив, що лише за перші три місяці цього року борги за гарячу і холодну воду у Луцьку становлять 27,7 мільйона гривень.

Члени виконкому прийняли рішення залучити до справи стягнення боргів «Луцьктеплу» управління юстиції.