У квітні вартість палива на Волині зросла на 7,2%. У той же час офіційні цифри статистики вже традиційно демонструють повну відсутність інфляції в області і навіть дефляцію 0,1%, що дає змогу волинській владі складати казки про те, що ціни зовсім не зростають.
 
За повідомленням Головного управління статистики у Волинській області, на споживчому ринку області у квітні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизились на 0,2%.  

Серед продуктів харчування найбільше подешевшали яйця (на 7,7%). Знизились ціни на молоко, рис, сало, овочі, масло (3,6–1,1%).

За запевненням статистів дещо подешевшало і м’ясо яловичини та телятини, сметана, цукор, продукти  переробки зернових, сир і м’який сир, олія соняшникова (на 0,9–0,3%).  

В той же час підвищились ціни на свинину, фрукти, м’ясо птиці, безалкогольні напої, рибу та продукти з  риби (на 2,2 – 0,4%).  

Алкогольні напої та тютюнові вироби в загальному подорожчали на 0,9%. Ціни і тарифи на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива знизились в цілому на 0,9% за рахунок зниження ціни на кам’яне вугілля (на 12,6%). В  сфері охорони здоров’я зросли ціни на послуги санаторно-курортних установ (на
1,2%) та фармацевтичну продукцію (на 0,9%).

Підвищення цін на транспорт загалом на 2,2% зумовлено, подорожчанням палива та мастил, проїзду в  залізничному пасажирському транспорті, збільшення вартості обслуговування та ремонту власних
транспортних засобів (на 5,2–1,4%).

Серед послуг освіти зросла плата за навчання на курсах (на 3,1%) та послуги закладів дошкільної та початкової освіти (на 0,6%).  

Стали дорожчими  хімічне чищення одягу, послуги перукарень, туристичні послуги, комплексний  відпочинок  (на  1,3–0,2%).