На Волині відкрився сезон «чорних» піар-технологій проти Всеукраїнського об’єднання «Свобода». Яскравим свідченням цього слугує стаття, яка з’явилась у газеті «Віче-інформ». Хоча напередодні її наполегливо нав’язували й іншим виданням… 

10 травня у часописі «Віче-інформ» з’явився матеріал під гучною провокаційною назвою «Чи вартий пам’ятник здоров’я бодай однієї людини?». Така стаття – очевидний наслідок інтелектуального загнивання та творчої шизофренії намісників Януковича на Волині. «Гнилим» та фальшивим виявився зміст допису, підписаного невідомим волинській журналістиці псевдонімом Ростиславом Дяченком. Публікація, безумовно, кидає тінь на ЗМІ як неупереджене і об’єктивне джерело інформації, вводить в оману читачів та ставить під глибокий сумнів репутацію достатньо відомої на Волині газети.

Прочитавши набір абзаців, об’єднаних під назвою «Чи вартий пам’ятник здоров’я бодай однієї людини?», скомпільований пером невідомого в краю нібито журналіста, складається враження, що ідея такого твору, ймовірно, з’явилася на світ із благословення вищого керівництва області та Партії регіонів. Однак, попри претензійність назви, сам зміст статті є примітивною комбінацією з брехні та перекручених фактів.

На початку статті автор спекулятивно і цинічно намагається прикритися дітьми, аби вилити побільше бруду на своїх політичних опонентів. Зокрема наводить вигадані у його хворобливій уяві фрази голови Волинської обласної організації ВО «Свобода» Анатолія Вітіва, які взагалі не звучали на цій сесії. У цьому легко переконатися, ознайомившись зі стенограмою сесії. Більше того, фракція ВО «Свобода» на сесії обласної ради 24 квітня голосувала «за» внесення змін до бюджету на 2012 рік, попри критику окремих його положень. 

Відтак, необгрунтовані закиди, розміщені у публікації, є наслідком або повної відсутності у автора інформації про порушену ним тему, або хронічною схильністю до брехні.

Утой же час писар свідомо не згадує фактів, які мають місце в епоху повного і безмежного правління його політичних господарів. Напевно, йому нічого не відомо про те, що батьки змушені регулярно здавати гроші у дитсадки та школи, в тому числі на харчування своїх дітей? Якщо він так піклується про дітей, то чому не згадав, що передбачених урядом Азарова коштів на освіту Луцька вистачить до жовтня? А далі?

Начальник управління освіти Луцької міськради свого часу відзначив, що у бюджеті, який підготував керований Партією регіонів уряд, є гроші хіба на подолання аварійних ситуацій, які можуть мати місце в закладах освіти обласного центру. Чому влада так старанно піклується про освітян та медиків, що багатьом із них загрожує або скорочення, або зменшення і так невисокого окладу? Чому волиняни не можуть отримати якісних медичних послуг у лікарнях в епоху правління Януковича та проголошеної його васалом Борисом Клімчуком сумнозвісної оптимізації? І чи не задумувався автор статті, скількох дітей можна нагодувати на гроші, які витрачаються на царське життя Януковича? Відповіді на ці питання в публікації, яка виразно попахує «регіональним» замовленням, чомусь відсутні.

Інфіковані комуно-радянським світоглядом діячі ніяк не можуть зрозуміти просту істину: «Свободі» не потрібна якась особлива подяка за пам’ятник Герою України Степану Бандері. Їй потрібно лише те, щоб українці усвідомили себе єдиним джерелом влади і брали приклад із борців за волю свого краю. Пам’ятник Провіднику ОУН – це символ, який допомагає змінити суспільну свідомість і сформувати вільну духовно українську націю. Саме така нація винесе справедливий вирок кланово-олігархічній системі та корумпованій лжееліті. Українці, а не боязкі, толерантні і нерішучі малороси, яких визискує ця влада, не будуть терпіти ні соціальної, ні національної несправедливості. Бо їх сенс життя не полягає у тому, щоб стабільно бути засобом для наживи найбагатших олігархів Європи і слухати лицемірні казки від покращувачів життя.

Ще більш дикою та цинічною виглядає у статті шизофренічна заява про те, що Партія регіонів глибоко шанує Степана Бандеру. Жонглюючи фактами, автор нав’язує думку, нібито заслуга у перейменуванні вулиць на честь українських героїв на Волині і присвоєння Степанові Бандері звання Почесного громадянина Луцька належить Партії регіонів. Цікаво, чи узгоджували замовники статті таку тезу з Табачніком, Колесніченком, Януковичем?

Варто зауважити, що ініціатором перейменування вулиць міста та присвоєння звання Почесного громадянина міста Луцька Степану Бандері була саме “Свобода”. І саме завдяки підтримці опозиційних депутатів такі рішення вдалося прийняти. До речі, Партія регіонів завжди виступала проти їх прийняття. Але що для них факти, якщо треба виконувати замовлення свої політичних хазяїв?

Отже, такі кроки у нашій області вдалося зробити лише завдяки тому, що Партія регіонів має меншість у відповідних представницьких органах місцевого самоврядування. А от «прорегіональна» більшість у Волинській обласній раді, яка керується головою Волинської ОДА Борисом Клімчуком, займає чітку антиукраїнську позицію, що і було вкотре продемонстровано на останній сесії під час голосування з питань, які ініціювала фракція ВО “Свобода”, зокрема щодо захисту української церкви та української мови. “Прорегіональна” більшість в обласній раді їх провалила. Вочевидь, бажання прислужитися прокремлівському режиму Януковича для них дорожчі, ніж українська церква та українська мова…

Відтак, стаття у газеті «Віче» є неперевершеною концентрацією усіх рис, притаманних правлячому режиму Януковича та “тушкам”-зрадникам. У цьому опусі є все: брехня, міфи, маніпуляція фактами, сумнівний рівень інтелекту, безглузді теорії, безмежне самолюбство та запопадливе прислужництво хазяям, яке навіть не спонукає елементарно перевіряти факти.

Скомпільована стаття не варта того паперу, на якому вона надрукована. Схоже, в когось із керманичів області настала доба інтелектуального та творчого декадансу, яка знайшла яскраве відображення у низькопробній публікації. Тоді, коли з кожним днем все очевиднішою стає брехня Партії регіонів про покращення життя, соціальну справедливість, економічне зростання, викорінення корупції, здатна працювати тільки задля власного збагачення влада вдається до останнього засобу – чорних піар-технологій.

Прес-служба Волинської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода»