Голова Волинської ОДА Борис Клімчук звинуватив селян у низьких цінах на закупівельне молоко в області. Таку заяву він зробив на відеоселекторній нараді 14 травня, повідомляє «Під прицілом».

Доповідаючи з питання цінової політики на ринку молочної продукції, начальник головного управління агропромислового розвитку ОДА Юрій Горбенко задоволено та оптимістично зазначив наступне: «Сподіваємось, що ціна на рівні 1,8 гривні за літр молока зупинилася і не буде палати. Значить можна розвиватися».

Своє слово сказав і голова ОДА. На думку Бориса Клімчука, селяни не отримують більше за здане молоко через його низьку якість.

«Бізнес зацікавлений у якісному молоці. Як вирішити завдання постачання якісного молока – я не знаю. Якщо це питання вирішити, то тоді й господарі отримають ціну удвічі вищу. А так отримують те, що є. Навчимося робити якісне молоко – будуть ціни на молоко вищі. Бізнес піде назустріч, якщо буде отримувати нормальне молоко», - запевнив очільник ОДА.

Таким чином, Борис Клімчук, по суті, став на захист «молочної мафії» та монополістів на ринку виробництва молочної продукції у Волинській області. Виходячи з цього, розрекламовані акції з роздачі доїльних апаратів виглядають швидше як спосіб «подоїти» селян задля подальших надприбутків великого капіталу. Тим більше, що про якість молока і молочних продуктів, які продаються у магазинах, Клімчук чомусь не сказав жодного слова.