Голова Волинської ОДА Борис Клімчук сьогодні дав місцевим ЗМІ п’ятихвилинний брифінг з нагоди візиту Президента України Віктор Януковича у наш край. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

За його словами, вже затверджена програма візиту Глави держави на Волинь. Отож першочергово Віктора Януковича ознайомлять з системою роботи Ягодинської митниці, а також відбудеться урочисте відкриття митного пропуску «Ягодин».

За словами Бориса Клімчука, в Ягодині вже повністю завершено будівництво та переобладнання другої черги митного посту. Робота продовжувалась довгий період часу. Найбільших клопотів завдало відпрацювання технологічного обладнання. Це давалось дуже складно, оскільки на митному пропуску «Ягодин» встановлено надсучасне устаткування.

Окрім цього, за планом візиту Віктора Януковича на Волинь передбачена робота президента в Луцьку. Борис Клімчук планує представити Главі держави доповідь про виконання його доручення на передбачення постачання дороговартісного обладнання медичним установам області.

«В бюджеті у 2011 році було знайдено кошти, змонтовано, встановлено обладнання, і воно вже працює в обласній клінічній лікарні і міській клінічній лікарні», - повідомив Борис Клімчук.

За його словами, в рамках виконання цього ж таки доручення знайдено фінансування і додано до переліку закупленого вартісне обладнання для діагностики хворих в одній технологічній лінії.

Окрім цього, програмою візиту президента також передбачена зустріч та нарада Віктора Януковича з активом області.

«Тема одна: взаємодія, взаємовпливи і взаєморезультати… Візит президента - це важлива подія для регіону. Так було і буде… все решта по ходу справ має лишати інтригу», повідомив Борис Клімчук, акцентуючи увагу присутніх журналістів на тому, що це ще не всі «сюрпризи», які очікують на волинян з приїздом президента.

Таким чином, Борис Клімчук обмежився п’яти хвилинами зустрічі з представниками місцевих ЗМІ. Вочевидь, йому більше не було що сказати.

Тож завтра, 17 травня, Волинь відвідає Віктор Янукович, приїзди якого зазвичай відзначаються деякою феєричністю, як то кількагодинне перекриття трас, повітряно-вертолітне спостереження територій, та поява повсюди «людей в чорному». За неофіційною інформацією від представників Волинської ДАІ, наразі в посиленому режимі опрацьовуються маршрути, за якими відбуватиметься турне Януковича по Волині. Кожен уривок траси контролює подвійна кількість патрульних машин. Тому волиняни завтра матимуть нагоду подивитись справжній блокбастер під назвою «Візит Віктора Януковича на Волинь».