Сьогодні на засіданні постійної комісії обласної ради з питань освіти і науки, духовності, культури, релігій, засобів масової інформації розглядалось питання про проекти звернень Волинської обласної ради щодо: недопустимості введення в Україні другої державної мови та наступу на українську мову як конституційно закріплену єдину державну депутата Олександра Пирожика, а також звернення депутата Олега Батюка щодо утвердження та розвитку української мови як державної, - інформує «Під прицілом».

Олександр Пирожик зазначив: «Зважаючи на останні події, таке звернення є надзвичайно актуальним, тому пропоную розглянути його першим на сесії обласної ради. Крім того, це єдине питання, яке залишилось з попередньої сесії».

Однак депутат Андрій Мельник зазначив, що не вважає ситуацію з українською мовою такою «кричущою».

Депутати підтримали проект звернення Олександра Пирожика. Що стосується звернення депутата Олега Батюка, члени комісії рекомендували сесії не розглядати дане звернення. Як зазначили депутати Валентина Блінова та Юрій Лазаренко, текст звернення є надто ліберальним і навіть доходить до абсурду. Зокрема незадоволення викликало наявність речення про те, що депутати не повинні створювати політичних дискусій щодо мовних питань.

Звернення Олександра Пирожика у разі схвалення сесією буде надіслане президенту України, голові Верховної Ради та Прем'єр-міністру України.