Як відомо, вчора в Луцьку обвалився цілий під’їзд у п'ятиповерховому восьми під'їзному житловому будинку (1971 року забудови) Луцьку по вул. Рівненській, 109. В результаті загинуло два чоловіки. На місці трагедії зібралось чимало жителів з усього міста. Як виявилось, деякі прийшли не лише з цікавості, а й через те, що бояться повторення такої ж ситуації і в їхніх будинках, - інформує «Під прицілом».

Свої прізвища лучани не захотіли називати, але поділились наболілим. Більшість із них переконані, що трагедія сталась саме через перепланування які велися у магазині на першому поверсі будинку.

Житель першого під’їзду постраждалого будинку сказав: «Всі оці магазини, що знаходяться на перших поверхах житлових будинків, мають перевірити експерти. Тому що таке може трапитись ще не раз. Вони хазяї, вони не архітектори, вони просто гроші вкладають».

Мешканець будинку по вул. Декабристів 25 теж боїться обвалу у своєму будинку: «Там якийсь магазин будують, вони підпори забирають, понарушали всі норми».

«У нас уже пішла тенденція – викупляють квартири і роблять фірми. Дуже дешево це ї обходиться, розумієте. За безцінь купують квартиру, з житлового фонду переробляють в якийсь-там фонд фірм і організацій. У нас от, наприклад, по Соборності, 4, в 5-му під’їзді у нас викуплені квартири. Так там тиждень тому пожежа була. Аптеку ще не пустили в хід, а вже сталась пожежа. Полум’я було до 4-го поверху. А потім людина не може продати квартиру, тому що повністю теж тріщина пішла. Три квартири викуплені, зробили перепланування. Тому те ж саме чекає і наш під’їзд», - розповіла ще одна лучанка.

А кілька місяців тому на прийом до міського голови Миколи Романюка приходили мешканці будинку № 8, що по пр. Волі. Вони скаржились, що в результаті перепланувань у підвалі, де зараз знаходиться міні-маркет «Наш Край Експрес» у їхніх квартирах просіла підлога.

Як уже повідомлялось, за фактом обвалу прокуратура міста Луцька порушила кримінальну справу за фактом службової недбалості службових осіб Луцького ЖКП №7 та Луцької міськради, що спричинила тяжкі наслідки (ч.2 ст. 367 Кримінального кодексу України).