Голова Волинської ОДА Борис Клімчук зізнався, що сховав свій компартійний квиток і закликав негайно готуватися до продажу землі, а також назвав Луцького міського голову Миколу Романюка «відрижкою комунізму». Про це він заявив на обласній відеоселекторній нараді 11 червня, повідомляє «Під прицілом».

Начальник Головного управління Держкомзему у Волинській області Василь Василенко поінформував про невтішні результати фінансування земельної реформи в районах та підготовку до продажу землі. Зокрема, чиновник згадав ситуацію у Старовижівському районі.

Така інформація не залишила байдужим голову Волинської ОДА. Борис Клімчук звернувся до керівництва Старовижівського району і попросив зробити для політичних партій, які є у районній раді, курс лекцій про ринок.

«Зроби курс партіям у Старовижівській райраді і поясни, що усі праві і правоцентристські партії - за ринкову економіку, - сказав Клімчук. – Чого ви там хочете у Старій Вижві? Хочете, щоб не було багатих чи не було бідних? Я ще розумів би, якби у районній раді більшість формували комуністи. Тому робіть земельну реформу. А якщо будете гальмувати, то будете нензами. Але ми вас любимо, поліщуків, і будемо допомагати вам щодня».

Між тим, за інформацією Держкомзему, фінаснування земельної реформи в області практично не здійснювалося.

Після цього голова Волинської ОДА пройшовся по мерах міст та звинуватив їх у тому, що вони є «відрижками комунізму», забувши щоправда про себе.

«А тому що усі мери, в тому числі Романюк (мер Луцька – прим. ред.), Саганюк (мер Володимира-Волинського) – «відрижки комунізму». Я також тримаю у себе партійний білет, але на пам'ять онукам, - поділився таємницею Клімчук. – Хоча навіщо він онукам? Робіть реформу, а то і далі будемо вияснити чия то земля… Ви хочете гроші у бюджет, а як ви отримаєте їх без земельної реформи?»