Голова Волинської ОДА Борис Клімчук дав розпорядження обстежити усі багатоквартирні житлові будинки в області, щоб виявити їх стан та поскаржився на відсутність коштів у місцевому бюджеті для подолання наслідків надзвичайної ситуації, що сталася 10 червня по вулиці Рівненській, 109, у Луцьку. Про це він заявив на нараді 11 червня, повідомляє «Під прицілом».

«По вулиці Рівненській, 109, ми працюємо з людьми. Те, що відбулося, вже відбулося. Ми робимо все можливе, щоб загладити те, що відбулося», - прокоментував надзвичайну ситуацію Клімчук.

Голова Волинської ОДА дав доручення обстежити усі багатоквартирні будинки у Волинській області.

«Я напишу розпорядження про обстеження багатоквартирних та інших житлових будинків. У випадку виявлення загрози чи підозри руйнувань необхідно вжити вичерпні заходи для усунення небезпеки. Навіть якщо існує мінімальна загроза. Якщо треба припинити експлуатацію – припиняйте експлуатацію. Щодекадний звіт за підписом або міського голови або голови РДА мені на стіл. Усі будинки підлягають обстеженню», - зазначив він.

Також голова Волинської ОДА дав зрозуміти, що незадоволений роботою своїх заступників.

«На жаль, в мене є претензії до своїх заступників, які ведуть цю тему. Бо всі ми розумні заднім числом. Я вчора доповідав Президенту. Спрацювали усі добре. Ми готуємо документи з якими я поїду у Київ, бо без допомогли держави ми не обійдемося. Грошей у міському чи обласному бюджеті не має», - сказав Клімчук.

Крім того, очільник ОДА повідомив, що Микола Азаров порадив йому апелювати до Резервного фонду, якщо хоче отримати гроші для області.