На оперативній нараді міський голова Микола Романюк повідомив про те, що сьогодні має бути готовий висновок експертної комісії щодо причин завалення цілого під’їзду житлового будинку по вул. Рівненській у Луцьку, а також чи безпечно проживати у квартирах, котрі вціліли – інформує «Під прицілом».

Також міський голова повідомив, що всі жителі першого та другого під’їздів зараз відселені у готель «Світязь», де повністю оплачується їхнє проживання та харчування.

«Викоравчий комітет прийняв рішення виплатити по 10 тис. грн. допомоги 26-ти потерпілим і по 10 тис. грн - двом сім’ям де загинули люди. По 5 тис. допомоги виділено з обласного бюджету. Прийнято рішення також виділити 8 квартир потерпілим. 4 квартири вибілить Борис Клімчук і ще 4 – завтра будемо на сесії приймати рішення».

Щодо розпорядження про обстеження всіх будинків міста, де є добудови чи перепланування то Микола Романюк зазначив, що до 1 липня це практично нереально зробити.

«У Луцьку 1750 будинків, тому за такий термін обстежити все не вдасться. Тому домовились, що обстеження має завершитись до вересня», - сказав Микола Романюк.