Cьогодні під час оперативної наради у Луцького міського голови Миколи Романюка начальник управління культури Тетяна Гнатів повідомила, що інтелектуальна феєрія «Ніч у Луцькому замку» цьогоріч проходить повністю за фінансової підтримки спонсорів. Дійство відбудеться у ніч з 16 на 17 червня, - інформує «Під прицілом».

«Жодної копійки з бюджету на цей грандіозний захід цього року витрачено не було», - зазначила Тетяна Гнатів.

Микола Романюк також додав, що витрати, пов’язані з організацією «Ночі у Луцькому замку» взяв на себе соціально відповідальний бізнес, в тому числі і благодійний фонд «Новий Луцьк», а кошти виручені від продажу будуть спрямовані на допомогу потерпілим від обвалу під’їзду у будинку по вул. Рівненській. Квиток коштуватиме 100 гривень, а у день проведення заходу ціна зросте на 20 гривень.

Розпочнеться дійство «Ніч у Луцькому замку» о 21 годині. Серед основних учасників: музичні гурти «Mare Temporis» (Угорщина), «Tryzna» (Польща), «Bakchus» (Чехія), театр історичної реконструкції «Viduramziai» (Литва), «Mgzavrebi» (Грузія) та багато інших. Світанок усі присутні зустрічатимуть з переможницею Євробачення-2004 Русланою.