Голова Волинської обласної організації ВО «Свобода» депутат Волинської облради Анатолій Вітів переконаний, що засідання колегії не відбулося через хронічну управлінську бездарність голови Волинської облради Володимира Войтовича. Таку думку він висловив у коментарі «Під прицілом».

«Те, що голова обласної ради вже вкотре не може організувати наявність кворуму колегії облради свідчить про його хронічну управлінську бездарність та невміння здійснювати керівництво депутатами», - наголосив Анатолій Вітів.

«Сьогодні на колегію мало бути винесене питання про включення у порядок денний сесії першим питанням звернення щодо недопустимості запровадження в Україні другої державної мови та наступу на українську мову як конституційно закріплену єдину державну. Але через відсутність значної кількості депутатів з провладної більшості колегія свідомо була зірвана. У той час як режим Партії регіонів здійснює систематичний наступ на українську мову, у час, коли Табачнік відверто заявляє про непотрібність української, у середовищі Волинської облради знаходяться депутати, які без будь-яких докорів сумління займають позицію мовчазних покірних хохлів, боячись розгнівати свого правителя Януковича. Соромно, що такі депутати взагалі представляють волинську землю – батьківщину УПА», - констатував голова фракції ВО «Свобода» у Волинській облраді.

До слова, на засідання колегії Волинської облради не з’явилося чимало депутатів. Серед них: Олег Батюк, Олександр Башкаленко, Іван Вовк, Ігор Гузь, Валерій Діброва, Богдан Колісник, Борис Клімчук,  Святослав Кравчук, Галина Майко, Олександр Курилюк, Андрій Турак, Олександр Шубка.

Голова обласної ради Володимир Войтович оголосив, що колегія не відбулася, тому немає про що говорити і покинув зал засідань.