14  червня, під час відкриття Першого Європейського Форуму інтеркультурних міст відбулось підписання угоди про співпрацю між Радою Європи, Міністерством культури та м.Луцьком, як представником мережі українських інтеркультурних міст. Про це повідомили у відділі інформаційної роботи Луцької міської ради.

З текстом угоди можна ознайомитися тут.

Участь Луцька у проекті «Інтеркультурні міста» дає можливість позиціонувати його, як успішне місто з високим культурним рівнем, а також долучатися до різних міжнародних програм. Таким чином Луцьк демонструє свою відкритість і готовність співпрацювати не тільки у сфері культури, але й у інших напрямках діяльності, зокрема, з молоддю, освітніми закладами, громадськими організаціями.

Програмою Форуму передбачено проведення пленарних засідань, де обговорюватимуться питання культурної ідентифікації та інтеграції; інтеркультурної стратегії, як сучасної моделі розвитку місцевих громад; можливості розвитку партнерства.

Впродовж Форуму відбуватимуться творчі презентації, зокрема, в арт-галереї «Луцьк» відкриється виставка творчих робіт митців з Іспанії і Литви «Влада уяви», в обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки відбудеться літературна презентація «Міжкультурний діалог: першим було слово», проект «Мистецька вулиця», в якому кожен може проявити свої творчі здібності. Цього разу тут відбуватимуться творчі презентації і українських міст. Також 16 червня о 16 годині в палаці культури відбудеться презентація мистецьких колективів Луцька. О 19 годині – урочисте відкриття Міжнародного студентського фестивалю «На хвилях Світязя».

У ніч з 16 на 17 червня відбудеться інтеркультурна феєрія «Ніч у Луцькому замку».