У Здолбунові розпочали роботи зі встановлення першого в Рівненській області погруддя Степанові Бандері, відкриття якого заплановано на кінець серпня 2012 року. За словами депутата фракції ВО "Свобода" в Рівненській обласній раді Степана Молчана, вартість погруддя складає приблизно 55 тисяч гривень. Зібрано вже більшу частину суми, але бракує ще близько 20 тисяч.

"Попри всі проблеми, що постали перед нами, ми все ж упевнені, що завершимо необхідні роботи до визначеної дати і наприкінці серпня відкриємо перше погруддя Герою України Степанові Бандери в Рівненській області", – зазначив один із ініціаторів встановлення погруддя, керівник фракції ВО "Свобода" в Здолбунівській міській раді Віталій Чернецький.

Архітектор Володимир Шолудько розробив проект погруддя. Варто зауважити, що він не повторює жоден із наявних в Україні пам'ятників.

Нагадаємо, рішення про встановлення погруддя ухвалили самі здолбунівчани на громадських слуханнях півроку тому. Відтоді оформлено всю необхідну документацію, міська рада виділила земельну ділянку і розпочався збір коштів. Ініціатори вирішили споруджувати погруддя за рахунок коштів, які надійдуть від небайдужих громадян.