Не встигли правоохоронці повернутися на робочі місця після перевірки інформації про замінування приміщення Волинської облдержадміністрації та облради, як у чергову частину ТУ МНС України в області о 18:59 надійшло нове повідомлення про замінування залізничного вокзалу Луцька. Про це одразу поінформували чергового УМВС.

Не гаючи ні хвилини, працівники міліції, МНС та СБУ одразу виїхали на місце події. Прибувши, приступили до обстеження будівлі. За справу взялися експерти-криміналісти та кінологи зі службовими собаками. Слід відзначити, що якраз триває реконструкція залізничного вокзалу, тож людей всередині споруди не було. Провівши ряд оперативно-пошукових заходів, правоохоронці встановили: вибухових пристроїв ні в будівлі, ні поблизу вокзалу немає.

Начальник УМВС України у Волинській області генерал-майор міліції Богдан Щур, котрий прибув на місце події, зазначив, що вже встановлено таксофон, із якого зловмисник повідомив про замінування. Телефонний апарат знаходиться безпосередньо біля вокзалу. При його огляді експерти виявили зразки тканини.
Нині порушена кримінальна справа за ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності). Міліція працює над встановленням особи зловмисника.