Сьогодні перед початком чергової сесії Волинської облради на Київському Майдані у Луцьку відбувся пікет на захист української мови. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Комітет опору диктатурі ініціював проведення заходу, на який прибуло більше півсотні людей. Основна вимога пікетувальників - не допустити прийняття закону №9073 «Про засади державної мовної політики». У такий спосіб представники опозиційних сил звернулися до депутатів місцевої ради з вимогою прийняти Звернення Волинської обласної ради до Верховної Ради України щодо недопустимості наступу на українську мову.

Тож розпочинаючи свій пікет активісти ВОО ВО «Свобода» та об’єднаної опозиції «За Батьківщину» розгорнули намети та прапори з партійною та національною символікою. Учасники заходу також розгорнули плакати та транспаранти з закликами до волинських депутатів не нищити українську мову.

Від влади до них так ніхто і не вийшов. Однак учасники пікету заявили, що будуть стояти доти, доки не буде розглядатись проект рішення про звернення до Верховної ради, з вимогою волинських обранців захистити єдину державну мову.

«Ми будемо стояти поки вони не приймуть рішення, чи звернення до Верховної ради і Януковича. Вони повинні наважитись на цю вимогу. Вони є нашими обранцями і повинні нас захищати від режиму Януковича, який взявся донищувати нашу національну мову, нашу національну гідність і свободу», - заявила пенсіонерка Марія, яка близько 30 років пропрацювала вчителем української мови та літератури.

Варто зауважити, що пікет волинської опозиції мало не зірвали правоохоронні органи, які за чиєюсь вказівкою о 9 годині оточили входи до обласної ради. Попри це, пікет все-таки розпочався, щоправда з деяким запізненням. Тож, активісти заявили про свою готовність стояти за українську мову до останнього.