Більше чотирьох годин знадобилось опозиційним депутатам Волинської обласної ради для відстоювання питання Про звернення Волинської обласної ради щодо недопустимості запровадження в Україні другої державної мови та наступу на українську мову як конституційно закріплену єдину державну. В результаті 56-ма голосами з 63-х присутніх рішення було підтримано. Щоправда з невеликими поправками. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Зокрема, Борис Клімчук заявив, що він буцімто шукаючи якогось консенсусу пропонує видалити з тексту звернення фразу про «деградацію органів влади». Після цього, у залі виникла суперечка. Зокрема, голова фракції ВО «Свобода» Анатолій Вітів та «фронтовик» Ігор Гузь вийшли до президії намагаючись довести, що проект звернення треба приймати без змін. Останній в той же момент вихопив у голови Волинської ОДА Бориса Клімчука особисту картку депутата, чим дуже образив «біло-блакитного» губернатора.

Під вигуки «Ганьба!» депутати нашвидкуруч внесли деякі зміни до тексту звернення. Тримісячна боротьба за українську мову завершилась для волинської опозиції перемогою.

Фото Тетяни Полуектової.