Голова Луцької районної ради, член Партії регіонів Ігор Волошенюк списав текст звернення щодо недопустимості запровадження в Україні другої державної мови та наступу на українську мову як конституційно закріплену єдину державну, підготовлений ВО «Свобода», і видав його за власний. Про це повідомляє «Під прицілом».

Напередодні, 21 червня, у районній газеті «Слава праці» з’явився текст звернення, майже ідентичний до проекту, підготовленого ВО «Свобода», однак чомусь підписаний головою райради Ігорем Волошенюком.

Без жодних докорів сумління хитрий регіонал і голова Луцької районної ради присвоїв собі авторство звернення щодо недопустимості запровадження в Україні другої державної мови та наступу на українську мову як конституційно закріплену єдину державну, яке сьогодні ж вранці оприлюднив на сайті Луцької районної ради за власним підписом.

Звичайно, член Партії регіонів спробував прибрати з тексту слова, які явно не сподобалися б його лідеру – Януковичу та однопартійцям – Ківалову та Колєсніченку.

Таким чином, регіонали у Луцькій районній раді взяли на озброєння звичайне правило політичних шулерів – «якщо подію не можна відмінити, то її очолюють».

Можна не сумніватися, що тепер Ігор Волошенюк, який став членом Партії регіонів, швидше за все, тому, щоб отримати крісло голови Луцької районної ради, буде видавати себе за палкого борця за українську мову. Тим більше, що робити це, займаючись крадіжками чужих думок та ідей, значно легше.