Партія регіонів не буде приймати різких рішень щодо депутатів Волинської облради від фракції ПР, які 21 червня підтримали звернення до Верховної Ради про визнання учасниками бойових дій вояків ОУН-УПА, але з особливою ретельністю займеться вивченням даного факту. Про це сказав перший заступник голови фракції Партії регіонів у парламенті Михайло Чечетов.

«Ми будемо вивчати це питання. Ми подивимося яким чином приймалося це рішення, проаналізуємо документ про який йде мова. Потім ми обговоримо це питання на раді фракції і тоді приймемо остаточне рішення», - сказав Чечетов.

Також він застеріг від поспішних оцінок поведінки депутатів Волинської облради від ПР і зазначив, що вивчення даного факту має відбуватися з особливою ретельністю.

Нагадаємо, 21 червня Волинська облрада прийняла звернення до Верховної Ради Україні з проханням визнати вояк ОУН-УПА учасниками бойових дій під час Великої Вітчизняної війни. Дане рішення підтримали також 10 депутатів облради від Партії регіонів. Серед них сам голова Волинської обласної організації Партії регіонів та перший заступник голови Волинської ОДА Олександр Башкаленко та заступник голови Волинської ОДА Олександр Курилюк.

Борис Клімчук не голосував за проект звернення. Але, враховуючи його посаду та пряму відповідальність за злагоджене голосування провладної більшості у регіонально-«тушкованій» Волинській облраді на Бориса Петровича чекає непроста розмова зі своїми керівниками.

Голова Волинської ОДА ризикує почути у свій бік дуже нетолерантні слова за системний провал під час сесії і імпотентність прорегіональної більшості. Та й Віктор Янукович може поставити під серйозний сумнів здатність Бориса Клімчука контролювати політичну ситуацію в області і його менеджерські «таланти» вірного служіння своєму вождю.

Таким чином, остання сесія Волинської облради перетворилась у системну поразку Партії регіонів та особисто Бориса Клімчука. Партія регіонів та її васали у представницькому органі краю зазнали відчутної поразки від ВО «Свобода». Натомість націоналісти зуміли нав’язати обласній раді, яка раніше була слухняним інструментом в руках Клімчука, власні правила гри і домогтися прийняття кількох важливих проектів рішень, внесених на розгляд ВО «Свобода», у тому числі щодо захисту української мови та визнання воїнів ОУН-УПА.

Схоже, червнева сесія обласної ради 2012 року надовго запам’ятається Борису Клімчуку, Олександру Башкаленку, Олександру Курилюку та усім волинським регіоналам як сесія їхнього тотального провалу.