За станом на ранок 1 лютого кількість хворих на коронавірус зросла до 11 791. Число випадків захворювання за добу збільшилось на 2102 випадки. Від вірусу померло вже 259 осіб.

Читайте також: У Рівному госпіталізували дівчину, яка повернулась з Китаю

Про це повідомляє The Guardian з посиланням на повідомлення Національної комісії охорони здоров’я Китаю, передає УНІАН.

"Станом на північ 31 січня, державний комітет з питань охорони здоров’я отримав від 31 провінції (районів, міст центрального підпорядкування) інформацію про 11 791 підтверджений випадок зараження пневмонією, викликаною новим типом коронавірусу, з них 1 795 осіб перебувають у важкому стані, 259 померли, 243 людини виписані з лікарень", – йдеться в повідомленні.

За останню добу померли 46 осіб, виявлено 2 102 нових випадки інфікування.

Окремо в Гонконзі виявлено 13 підтверджених випадків зараження вірусом 2019 nCoV, в Макао – сім, на Тайвані – десять.

Читайте також: Коронавірус: ВООЗ оголосила міжнародну надзвичайну ситуацію

Крім того, зареєстровані ще 17 988 випадків з підозрою на новий тип коронавірусу.

У зв’язку з цим США мають намір обмежити в’їзд іноземців з Китаю. Три американські авіаперевізники вже заявили про скасування рейсів до Китаю.

Як повідомляє South China Morning Post з посиланням на дані Національної комісії охорони здоров’я в Пекіні, в інших азіатських країнах коронавірусом інфіковані 80 осіб, в Європі – 19, в Північній Америці – десять, в Австралії – дев’ять, в інших регіонах світу – чотири людини.

Про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Попередньо встановлено, що збудником захворювання став новий тип коронавірусу – 2019-nCoV. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб. В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку нової коронавірусної інфекції не зареєстровано.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook