Голова Волинської обласної організації Партії регіонів Олександр Башкаленко назвав голосування 10-ти членів своєї партії у Волинській обласній раді за визнання воїнів ОУН-УПА на державному рівні помилкою системи голосування і додав, що ні він, ні жоден з цих депутатів не підтримують таку ініціативу. Про це голова Волинської обласної організації Партії регіонів Олександр Башкаленко заявив у коментарі «Під прицілом».

«Це помилка системи голосування, стався збій», - сказав перший заступник голови Волинської ОДА і лідер волинських регіоналів.  

Відповідаючи на питання, чи підтримує він персонально визнання воїнів УПА на державному рівні воюючою стороною за Україну, Олександр Башкаленко заявив: «Однозначно – ні. Не підтримую».

І чітко додав: «Як і не підтримують це усі 10 депутатів з Партії регіонів, які голосували».

Таким чином, усі філософсько-глибокодумні домисли стосовно мотивів голосування Олександра Башкаленка, Олександра Курилюка і ще восьми депутатів за звернення з проханням визнати УПА воюючою стороною на державному рівні є зайвими. Ніякої зміни світоглядних позицій 10-ти волинських регіоналів чи навіть їх спроби погратися у «патріотів» через певні політичні мотиви у Волинській облраді не сталося. Партія регіонів на Волині, як і в цілому в Україні, залишилася послідовним противником УПА та її боротьби проти різноманітних окупантів.