У Луцьку буде створено Центр реінтеграції бездомних осіб. Таке рішення було підтримане на сесії Луцької міської ради 26 червня після тривалих дискусій, повідомляє «Під прицілом».

Під час майже годинного обговорення висловлювалися різні думки щодо доцільності місця розташування Центру у мікрорайоні Вересневе. Нарікання депутатів стосувалися того, що об’єкт буде поруч зі школою, садочком та в приміщенні амбулаторії.

З іншого боку, депутати, зокрема, Богдан Шиба та Людмила Серба, наголошували на потребі допомогти людям і дати їм шанс подолати складні життєві обставини.

У проекті рішення йдеться про наступне:

«Схвалити та подати проект «Створення Центру реінтеграції бездомних осіб в м. Луцьку» для участі у Всеукраїнському конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування.

У разі перемоги проекту в конкурсі та отримання відповідного фінансування  передбачити  в бюджеті міста Луцька на  2013 рік  кошти (власний  внесок  міста-учасника)  в розмірі 500000,00 (п’ятсот тисяч) грн. 00 коп. для його реалізації.

Контроль за виконання даного рішення покласти на першого заступника міського голови Кравчука С.Є., постійну комісію міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів (О.С.Чернецький)».