26 червня 2012 року Луцька міська рада підтримала проект рішення «Про вшанування у місті Луцьку пам’яті національно-визвольної боротьби українського народу, приуроченого до 70-річчя створення на Волині Української Повстанської Армії». Про це повідомляє «Під прицілом».

У документі йдеться наступне.

«Усвідомлюючи вирішальне значення для проголошення і становлення Української Соборної Самостійної Держави національно-визвольної боротьби українського народу проти всіх окупантів в рядах УПА, міська рада вирішила вшанувати у жовтні цього року пам'ять учасників національно-визвольної боротьби українського народу в часи другої світової війни шляхом організації урочисто-меморіальних заходів, присвячених 70-ій річниці створення на Волині УПА.

Крім того, виконавчий комітет міської ради утворить організаційний комітет з проведення урочистостей, присвячених річниці створення УПА.

Також пропонується організувати проведення тематичних науково-популярних історичних конференцій і круглих столів, висвітлення в ЗМІ історії створення і боротьби УПА як масового народного руху спротиву усім окупантам на захист української землі.

Проект рішення передбачає клопотання до Верховної Ради України про зміни до Пенсійного кодексу в частині встановлення всім живим учасникам УПА та особам, репресованим радянською владою за участь в УПА, персональних пенсій за особливі заслуги перед батьківщиною.