Сьогодні, 4 липня, депутат Луцької міської ради, колишній міський голова Луцька Богдан Шиба став членом політичної партії «Фронт змін». Про це повідомляє інтернет-видання ВІП.

Як розповів у телефонному коментарі ВІПу сам Шиба, рада Волинської обласної організації «Фронту змін» приблизно о 15.30 прийняла рішення долучити до членів цієї політичної сили, відповідно до поданої заяви, депутата Луцької міської ради, колишнього міського голову Луцька Богдана Шибу.
Нагадаємо, що 21 червня виданню із достовірних джерел стало відомо, що Богдан Шиба написав заяву про вступ до «Фронту змін». Сам депутат і екс-мер підтвердив ВІПу свій намір стати до лав «фронтовиків» і додав, що час розгляду заяви наразі не визначений.

Стосовно ж повернення до ВО «Батьківщина», яке Богдан Шиба свого часу залишив через «бійню поміж своїми, близькими мені політичними силами», то депутат був лаконічний: спроби влитися у цю силу він залишив, бо «Батьківщина» його не хоче.

Нагадаємо, що тоді ще Луцький міський голова Богдан Шиба у травні 2008-го написав заяву про вихід із ВО «Батьківщина». У заяві про вихід із партії мер Луцька пояснив мотивацію свого вчинку: «Як багаторічний активний учасник національно-демократичних змагань у нашому краї, з болем спостерігаю за загостренням протистояння поміж різними політичними силами помаранчевого табору, яке інспіроване олігархами з різних боків і яке може призвести до краху демократичної цивілізованої України».

Потому він тривалий час не приєднувався до жодної політсили. Однак, напередодні місцевих виборів чергові збори Луцького міського осередку партії «За Україну!» висунули Богдана Шибу 28 вересня 2010 року кандидатом у мери Луцька, - писав сайт Волинської облорганізації цієї політсили.
У грудні 2011-го у Луцькраді «За Україну» і «Фронт Змін» злились, реагуючи на поведінку цих політсил на всеукраїнському рівні. Проте Богдан Шиба тоді волів бути позафракійним, а не приєднатися до яценюківців.

Потому він робив неодноразові спроби повернутися до тимошенківців, проте жодна з них успіхом не увінчалась.