В історії про пожежу у циганському будинку на вулиці Рівненській,15, що поблизу зупинки «Автозавод», з’являються все нові факти. Так, як повідомили інтернет-виданню «Під прицілом» власні джерела, історія з придбанням цієї ділянки мала місце ще у 2009 році.

Акти на право власності земельною ділянкою площею 0,0467 га, видані управлінням Держкомзему у місті Луцьку і датовані ще третім червня 2009 року. В свою чергу, документи в установленому порядку завізовані підписом колишнього міського голови Луцька Богданом Шибою. Найцікавіше те, що офіційним і реальним власником виявився молодий бізнесмен Сергій П. Саме йому довелось піти на угоду з «підприємливими» циганами. Тож, оскільки в будинку-розвалюсі проживало цілих три сім’ї ромів – йому довелось придбати для них три окремі квартири, щоправда аж у Нововолинську.

Тож у цьому випадку всі залишились задоволені.

В результаті придбавши у власність ділянку з вигідним розташуванням молодий бізнесмен прийняв рішення будувати на місці старого будинку торгово-офісний центр, а це звісно вимагає більших затрат часу та ресурсів, аніж зведення житлового будинку.

Тож, як стало відомо з актів на право власності та дозволів на початок будівельних робіт, датованих тридцятим травня 2011 року, які має у своєму підпорядкуванні інтернет-видання «Під прицілом», вже незабаром на місці розчищеного згарища розпочнуться роботи по будівництву нового торгово-офісного центру. В той же час інформація про причетність Руслана Ваймана до земельної ділянки чи будівництва не отримала ніякого документального підтвердження.