Дитячі мрії здійснюються у Буковелі 

Добре відомо: дитячі враження найяскравіші і запам’ятовуються на все життя. Для багатьох луцьких школярів це літо справді незабутнє. Адже вони відпочивали у дитячому оздоровчому таборі «Буковель». На четверту зміну приїхало 88 учнів зі шкіл №5, №10, №15, №19. Путівки стали нагородою і приємним сюрпризом для творчих, обдарованих дітей від благодійника, народного депутата України Ігоря Палиці.

Табір, який об’єднує Україну

Насичене смерековим духом свіже гірське повітря, мальовничі краєвиди, щоденні піші прогулянки і фізичні вправи, які тут називають «руханкою», а також збалансоване харчування дають унікальний позитивний результат та приносять реальну користь для здоров’я учнів.

За словами одного з керівників волинської групи, вчительки школи №13 Ольги Дахновської у таборі все продумано до найменших дрібниць. Від цілодобової надійної охорони, професійного медичного забезпечення і до активного дозвілля дітей.

Були надзвичайно цікаві тематичні дискотеки, для яких діти самі створювали костюми. Проходили Дні туризму, кохання і сміху. До кожного з них планувалися загонові і таборові справи, відбувалися вікторини, конкурси малюнків на асфальті, працювали творчі гуртки та майстерні.

- Найбільше нашим діткам запам’яталася піша мандрівка на гору Буковель, - розповідає педагог Ольга Дахновська. – Це був серйозний похід, але всі учні зголосилися і витримали таке випробовування.

Вожаті та вихователі, які працювали з волинськими дітьми, відзначали: вони творчі, винахідливі і дуже здібні. Тому дякуємо Ігорю Петровичу Палиці, що він дав таку можливість відпочити, оздоровитися і набратися сил. Адже не всі батьки спроможні завезти свою дитину на канікулах на відпочинок у гори чи на море.

А ще можна сказати: Буковель об’єднує Україну. Тут відпочивають дітки з різних областей, які знайомляться, спілкуються між собою і відразу знаходять спільну мову, адже їм нічого ділити. Батьківщина у них одна. Луцькі школярі особливо здружилися з учнями з Донецька, Дніпропетровська, Івано-Франківська. Так що табір виконує надзвичайно важливу комунікативну функцію.

Волиняни мають талант! 

Оскільки у цю зміну потрапили діти талановиті, то вони мали можливість показати свої здібності. Ми стали глядачами справжнього шоу «Буковель має талант!» в розважальному комплексі «Бука». Воно було набагато яскравішим та щирішим від телевізійного видовища «Україна має талант!». Тут були танці, співи, акробатичні номери, навіть власна авторська поезія.

А який запальний брейк-данс продемонстрував Ілля Веремій з п’ятої міської школи. Цей міцний хлопчина зізнався, що займається танцями лише кілька місяців. Свою майстерність показали юні гімнастки Настя Власюк та Діана Миронюк. Учень школи №10 Тарас Гетьманчук виконав пісню «Україно моя». Чудовий голос юного таланта сподобався глядачам та журі і в підсумку він зайняв третє місце. Тріо у складі Віки Потійчук, Марини Веремчук та Олі Гордійчук стали другими за щире виконання ліричної пісенної композиції. Всі з нетерпінням чекали оголошення переможця. Ним став луцький школяр Максим Шалагай, який просто приголомшив всіх справжнім вогняним шоу.

Азартні та завзяті вболівальники не могли всидіти на місці і дуже активно підтримували учасників. Наші дітки всьому Буковелю показали – в Луцьку є справжні таланти і їхні батьки можуть пишатися ними.

Свято, яке завжди з нами 

Хіба можна словами передати дитячу радість і захоплення від такого цікавого відпочинку:

- Я вперше у своєму житті в Карпатах. Під час навчального року брав участь в конкурсі із захисту лісів «Екологічна варта». Наша команда стала переможцем у Волинській області і здобула третє місце в Україні. Цей відпочинок у Буковелі – найкраща нагорода. Якби не Ігор Палиц, то довелося б сидіти в місті, а так потрапив у мальовничі гори, набрався сил та енергії. Але найважливіше – в мене тепер буде багато нових друзів, - зазначив учень десятої школи Михайло Мазурець.

Галя Томчук зі школи №19 зайняла третє місце на обласній олімпіаді з біології і за це отримала путівку в табір «Буковель». Юного художника з п’ятої школи Віталія Фурмана ми застали за роботою. Він якраз закінчував оформляти стінну газету.

- Тут дуже весело і здорово. Найбільше мені подобаються дискотеки у нашому таборі, - поділився враженнями хлопець.

Його сусід по кімнаті Владислав Колядюк займається бальними танцями в ансамблі «Ритм», переможець багатьох конкурсів, він приїхав зі своєю партнеркою Юлею Демченко.

Дві дівчинки: Марина Веремчук зі школи №10 і Оля Гордійчук зі школи №5 познайомилися в Буковелі, тут вони подружилися:

- Ми в захопленні від нашого відпочинку, комфортабельні умови, зручні номери. Програма надзвичайно насичена і цікава: творчі конкурси, грали в гольф, спускалися на підйомнику з гори. Нас тут дуже щиро прийняли, хочемо добре слово сказати про кухарів та весь персонал, які зробили наш відпочинок незабутнім. Тут ніколи було нудьгувати. Ми вже говорили між собою: дуже добре, що Ігор Петрович Палиця влаштував для луцьких школярів такий подарунок. Ми йому за це сердечно дякуємо і бажаємо успіхів у всіх добрих справах, які він робить для людей.

Всі дітки одностайні: це літо найкраще в їхньому житті, а відпочинок для школярів став справді незабутнім. Адже вони відкрили для себе чарівний світ українських Карпат, насичений цілющим гірським повітрям.

Ще американський письменник Ернест Хемінгуей писав: «Париж – це свято, яке завжди з тобою!», а волинські школярі перефразували і сказали: «Буковель – це свято, яке завжди з нами». І влаштував його для дітей меценат Ігор Палиця.

Володимир ТКАЧЕНКО