Сьогодні лучани переконалися, що місцеві комунальні мережі, тай самі комунальні служби не в змозі справитись навіть зі звичайним дощем.

Так, за пів години проливного дощу третина Луцька пірнула під воду. Зокрема, 33-й та 40-й мікрорайони понині стоять по коліна у воді. На вулицях Конякіна, Кравчука та Соборності утворився затор через те, що посеред дороги «заглохло» кілька автівок. Лучани по волі перевзулись у гумові чоботи, оскільки у капцях пройти ніде – від будинку до будинку пролилось озеро.

Місцеві бідкаються, що це наслідки лишень першого за кілька тижнів дощу. Тож що буде, коли кілька днів дощитиме, чи пройде справжня рясна зливе – не відомо. Вочевидь, комунальні служби зовсім не готові до подібних сюрпризів природи. За даними інтернет-видання «Під прицілом» наразі у Луцьку працює на виїзді всього 2 відкачувальні машини. Однак їх не вистачає навіть для обслуговування будинків, не те щоб для спуску води у стічні мережі.

Влада навіть за годину після завершення дощу не змогла організувати стік води, тож лучанам доведеться ще до завтра ходити вулицями у гумових чоботах.