Луцька міська рада інформує, що на виконання листа територіального управління Державної судової адміністрації України у Волинській області  від 13.06.2012 року, у відповідності до вимог чинного законодавства України, Луцька міська рада формує списки присяжних по місту Луцьку для Луцького міськрайонного суду Волинської області.

Згідно ст. 59 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» передбачено, що  присяжним може бути громадянин України, який досяг тридцятирічного віку і постійно проживає на території, на яку поширюється юрисдикція відповідного суду.

Крім того, ч. 2 ст. 59  вищезазначеного Закону передбачені вимоги до присяжних. А саме, не підлягають включенню до списків присяжних громадяни:

         1) визнані судом обмежено дієздатними або недієздатними;

         2) які мають хронічні психічні чи інші захворювання, що перешкоджають виконанню обов'язків народного засідателя, присяжного;

         3) які мають не зняту чи не погашену судимість;

         4) народні депутати України, члени Кабінету Міністрів України, судді, прокурори, працівники органів внутрішніх справ та інших правоохоронних органів, військовослужбовці, працівники апаратів судів, інші державні службовці, адвокати, нотаріуси;

         5) громадяни, які досягли шістдесяти п'яти років;

         6) особи, які не володіють державною мовою. 

Громадянину, що претендує на включення до списку присяжних, необхідно до 01.08.2012 року подати у відділ звернень громадян Луцької міської ради, що знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Б.Хмельницького, 19 наступні документи:

заяву на ім’я Луцької міської ради;

копія паспорта;

довідку з місця роботи;

контактний номер телефону.

Додаткова інформація за телефоном: 777915.