Апеляційний суд Волинської області залишив без змін вирок Ковельського міськрайонного суду від 15 березня 2011 року, згідно з яким 37-річного жителя села Городище Богдана Ковальчука засудили до 8 років позбавлення волі. Про це повідомили у прес-службі Волинської обласної прокуратури.

Чоловіка засудили за заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем тож окрім 8 років тюрми йому ще й заборонили протягом двох років обіймати посади, пов’язані з виконанням адміністративно-розпорядчих функцій з конфіскацією майна.

Цим же вироком засуджено і його пособника у вчиненні злочину - 35-річного лучанина Станіслава Грищенка.

Досудовим слідством, яке провадила Ковельська міжрайонна прокуратура, встановлено, що 29 червня та 6 липня 2009 року директор охоронної фірми «Легіон-Страж» Богдан Ковальчук зі Станіславом Грищенком навідувалися на територію охоронюваного об’єкта – асфальтобетонного заводу в Ковелі.

Тут перебували спеціальна дорожна техніка, яку охороняли працівники ПП «Легіон-Страж». Саме вона і цікавила зловмисників. Зранку 29 червня, пошкодивши замок запалювання і так і не завівши двигун, вони автоевакуатором вивезли з території екскаватор-завантажувач вартістю понад 315 тисяч гривень, який продали за 80,5 тисяч гривень мешканцю Житомира.

Наступного разу, 6 липня, знявши напередодні охорону, Ковальчук та Грищенко вивезли з території заводу фронтальний навантажувач вартістю майже 773 тисячі гривень та грейдер вартістю 1 мільйон 300 тисяч гривень. Покупців на цю техніку зловмисники знайти не встигли.

Зауважимо, що остаточною мірою покарання для Станіслава Грищенка, який за три місяці до вчинення цих злочинів уже був засуджений за привласнення чужого майна на 4 роки позбавлення волі з позбавленням права займати матеріально відповідальні посади строком на 2 роки з відтермінуванням виконання вироку на 2 роки, стало 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Вирок вступив у законну силу. Із засуджених стягнуто понад 40 тисяч гривень на користь потерпілих власників техніки.