Сьогодні XXI Міжнародний фестиваль «Слов'янський базар», що проходить у Вітебську, оголосив своїх переможців, їм були вручені призи. Про це повідомляє СВІТ24.

Гран-прі знаменитого фестивалю, витончена статуетка «Ліра» і грошовий приз у розмірі 15000 доларів, дісталося македонському співаку Бобану Мойсовскі. До слова, співаку лише 19 років.

Першу премію фестивалю, а також грошовий приз у розмірі 9000 доларів отримала латиська співачка Саманта Тіна. Харизматична виконавиця багатьма розглядалася як фаворитка конкурсу, так що її успіх не був несподіванкою.

Володаркою другої премії та призу в 6000 доларів стала волинянка Галина Конах.

Третю премію і нагороду в 3000 доларів поділили юна представниця Італії Федеріка Маринара та співачки з Болгарії Славіна Калканджіева.

Членами журі були, зокрема, співак Олександр Тиханович з Білорусі, Веселин Марінов з Болгарії, Алессандро Сафіна з Італії, Каріна Кирияк з Румунії, Анні Веске з Естонії, Марія Наумова з Латвії (співачка виборола лауреатство на Словянському базарі в 1999 році і перемогла на Євробаченні у 2002 році), співак і продюсер Юрій Квеленков з України, композитор Саймон Басс з Великобританії. Очолював журі відомий композитор, народний артист Росії Максим Дунаєвський.

Конкурс молодих виконавців підійшов до кінця, але сам «Слов'янський базар» триватиме до 18 липня.