Освітні заклади області готові до нового навчального року на 97%, - повідомив голова облдержадміністрації Борис Клімчук на нараді 16 липня. 

Як доповів голові облдержадміністрації начальник управління освіти і науки ОДА Олександр Хомич, 320 загальноосвітніх шкіл готові стовідсотково, решта – на 80%. 250 дошкільних навчальних закладів на 100%, інші – на 85%.

Також було зазначено, що цьогоріч Волинь отримає 29 шкільних автобусів, 10 з них – вже в області. Ще 19 надійде незабаром. Загалом область на 99% забезпечена підвезення учнів до шкіл.

Крім цього, голова облдержадміністрації зауважив, що сьогодні на 20 обласних об’єктах тривають ремонті роботи з облаштування внутрішніх вбиралень, які фінансують Партія Регіонів, обласний благодійний фонд «Рідна Волинь» та інші меценати.

Загалом станом на сьогодні в освітніх закладах області проведено значні капітальні ремонти. Здійснюється благоустрій територій та спортивних майданчиків. Оновлюється матеріально-технічна база, котельне господарство шкіл і садків, а також проводиться енергоаудит. Зокрема, як наголосив Борис Клімчук, усі керівники шкіл зобов’язані чітко провести паспортизацію котельного господарства і заручитися гарантійними талонами на якість проведених робіт.