Відтепер історико-культурним заповідником «Старий Луцьк» керуватиме чиновник з Волинської ОДА Павло Рудецький. Його попередником був, Тарас Рабан, проти якого порушили кримінальні справи. Відповідне рішення підписав голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук, - інформують «Волинські новини».

Так, віднині директором Державного історико-культурного заповідника у Луцьку став Павло Рудецький. Раніше він займав посаду головного спеціаліста з охорони культурної спадщини та організації туризму сектору охорони культурної спадщини управління культури ОДА.

Відповідно до рішення волинського губернатора Бориса Клімчука, Рудецький виконує обов’язки у новому кріслі з 17 липня.

Нагадаємо, 18 червня голова Волинської ОДА Борис Клімчук повідомив, що колишній директор заповідника Тарас Рабан написав заяву про звільнення.

А напередодні проти Рабана порушили дві кримінальні справи, де він фігурує як директор історико-культурного заповідника. Він уже встиг «засвітитися» у справі щодо резонансного випадку, коли з мурів Луцького замку впала дівчина. Його звинувачували за частиною 2 статті 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість).

Згодом – за фактом зловживання владою та службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам.