До порядку денного чергової сесії Луцької міської ради попередньо планувалось внести 36 земельних питань. Проте під час чергового засідання комісії з питань земельних відносин та земельного кадастру депутати «забракували» 3 питання. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Найбільш дискусійним під час засідання виявилось питання винесене депутатом Луцької міської ради Богданом Шибою, щодо надання торговельному підприємству ТзОВ «Лелія» на умовах оренди земельної ділянки для реконструкції нежитлового підвального приміщення під торгово-офісні приміщення з влаштуванням входу на вулицю Лесі Українки, 65. Зокрема, Богдан Шиба повідомив, що заявниця чекає рішення ще з 2009 року.

«Порушення норм земельного кодексу та інших нормативно-правових актів немає», - зазначив Богдан Шиба.

В свою чергу начальник управління містобудування та архітектури Юрій Казмірук висловив свої заперечення.

«Для того, щоб зробити вхід у приміщення потрібно забрати місце громадської площі. Також підвал розташований в межах «червоних ліній». Тим самим надання земельної ділянки для реконструкції підвального приміщення – пряме порушення закону», - наголосив Юрій Казмірук.

Депутати довго сперечались з приводу того, чи доцільно надавати товариству заявлену земельну ділянку. Попри це депутати проголосували за винесення проекту рішення на розгляд під час чергової сесії Луцькради.