За даними Державної служби статистики України, індекс споживчих цін в країні у  червні становив 99,7%, з початку року – 100,1%, на Волині відповідно – 99,7% та 99,1%.

На споживчому ринку області протягом січня-червня п.р. ціни на продукти  харчування  та безалкогольні напої  знизились на 2,3%.

Серед продуктів харчування найбільше подешевшали яйця (на 49,0%). Знизились ціни на молоко, цукор, сало, рис, вершкове  масло, сир і м’який сир, продукти переробки зернових, сметану, олію соняшникову та овочі (на 17,0–2,5%).

В той же час підвищились ціни на фрукти, м’ясо птиці, кисломолочну продукцію, свинину, рибу та продукти з риби (на 9,9–1,1%).

Алкогольні напої та тютюнові вироби в загальному подорожчали на 2,3%.

Ціни і тарифи на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива підвищились в цілому на 0,4%, в т.ч. на оренду житла – на 9,1%, скраплений  газ для побутових потреб – на 8,1%, каналізацію – на 5,8%, холодну воду – на 5,2%, квартирну плату – на 1,6%, гарячу воду – на 0,4%. Водночас на тверде паливо ціни знизились на 12,5%.

В сфері охорони здоров’я зросли ціни на послуги санаторно-курортних установ, стоматологічні послуги, фармацевтичну продукцію (на 7,4–3,0%).

Ціни  на транспорт  у цілому зросли на 2,9%, що зумовлено, в першу чергу, подорожчанням палива та мастил (на 5,5%).

У сфері зв’язку подорожчали поштові марки, міжміський телефонний зв’язок, телефонні апарати (на 11,1–3,0%). Водночас  подешевшали  мобільні телефони (на 6,5%).

Серед послуг освіти зросла плата за навчання на курсах (на 4,0%) та послуги закладів  дошкільної та початкової освіти (на 3,9%).

Крім того зросли ціни на послуги спортивних та фінансових установ, кабельне телебачення, пансіонатів, готелів, перукарень, ритуальні послуги, ремонт взуття, ресторанів, чищення та ремонт одягу, туристичні послуги.