Сьогодні на засіданні сесії Луцької міської ради депутати відмовили в продовженні договору оренди підприємцю Павлович Л. Я. для будівництва та обслуговування спортивно-оздоровчого комплексу (підземне будівництво) на пр-ті Соборності, 30,- інформує «Під прицілом».

Власниця ресторану «Княжий двір» пані Павлович нещодавно ініціювала поновлення договору оренди землі біля будинків на пр. Соборності, 28 і 30. Жінка мала бажання здійснювати підземне будівництво спортивно-оздоровчого комплексу на прибудинковій територій, яка належать мешканцям прилеглих будинків.

У виданні «Волинь-Таймс» повідомлялось, що жителі будинків 30 і 28 категорично проти будь-якого підземного будівництва через наявність у будинку 28 великих тріщин. «Підземне будівництво – категорично не можна дозволяти біля нашого будинку, - розповіла пані Надія, мешканка Соборності, 28. - Оскільки наш дім вкритий тріщинами. У деяких місцях він просів на 15-26 см. І під час злив вода затоплює наші підвали”.

На переконання жильців, якщо підземне будівництво триватиме далі, їхній будинок може спіткати та ж доля, що й на Рівненській, 109. В руїну перетворяться більше 100 квартир.
На засіданні «земельної» комісії було запропоновано відмовити в продовженні оренди підприємцю Павлович Л. Я. На сесії міської ради депутати підтримали таке рішення.
Таким чином будівництво тепер не може продовжуватись, але тріщини в будинку залишаються і надалі.