Виконуючий обов’язки прокурора області Володимир Троц порушив кримінальну справу щодо адвоката за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману, вчинене за попередньою змовою групою осіб, підроблення документів та використання завідомо неправдивих документів, за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.27, ч.2 ст. 190, ч.1, 3 ст. 358 Кримінального кодексу України.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області.
Одночасно, прокуратурою міста Луцька порушено кримінальну справу щодо його клієнта – за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч.5 ст.27, ч.2 ст.190 КК України).

У ході досудового слідства встановлено, що цей громадянин домовився з адвокатом про вирішення питання щодо оформлення права власності на земельну ділянку в місті Луцьку на себе і передав йому копії документів на земельну ділянку, а також чималі кошти в іноземній валюті.

Оформляючи право власності на клієнта, адвокат склав завідомо неправдивий договір купівлі-продажу, а також доручення від імені дійсного власника земельної ділянки на представництво його інтересів в суді.

Продовжуючи свої злочинні дії, адвокат за допомогою підроблених документів подав до Луцького міськрайонного суду позовну заяву в інтересах цього громадянина. Судовий орган визнав дійсним договір куплі-продажу земельної ділянки, а також - його право власності на земельну ділянку. Він навіть отримав державний акт і став власником 0, 0520 га землі в місті Луцьку.

Ці кримінальні справи об’єднано в одне провадження. Досудове слідство за ними проводить прокуратура міста Луцька.