Заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк запронував новий механізм розрахунків за продане молоко. Про це повідомляється на сайті Волинської ОДА.

На жаль, зазначив він, сьогодні переробні підприємства мають заборгованість перед виробниками молокопродукції. Справа в тому, що складські приміщення ПрАТ «Галичина», ПАТ «Ковельмолоко» і Рожищенського сирзаводу заповнені продукцією. Немає її збуту, як це було кілька років тому. Як один із варіантів погашення заборгованості за молоко пропонується постачання паливно-мастильних матеріалів сільгосппідприємствам - активним виробникам продукції тваринництва.

Як повідомив Віталій Карпюк, нині між провідними переробними підприємствами ПрАТ «Галичина» і ПАТ «Ковельмолоко» та господарствами області укладено 15 договорів на 368 тонн пального по ціні 8,30 грн/кг (без врахування доставки).

На сьогодні переробники спрямували у сільгосппідприємства 252,5 тонн паливно-мастильних матеріалів. Зокрема, відоме приватно-орендне сільгосппідприємство імені Шевченка, що в селі Угринів Горохівського району, отримало за цією угодою 60 тонн пального. Ще 40 тонн селяни матимуть найближчим часом. Сусіднє господарство імені Івана Франка і СГВК «Урожай» отримали відповідно 60 і 30 тонн паливно-мастильних матеріалів.

Крім цього, деякі сільгосппідприємства отримують пальне авансом від молокозаводів.

«Це – реальна підтримка сільгоспвиробників під час збирання врожаю зернових, а пізніше цукрових буряків та інших культур», - відзначив заступник голови ОДА Віталій Карпюк.