Сьогодні на засідання постійної комісії з питань соціального захисту населення, трудових ресурсів та з питань, пов’язаних з ліквідацією наслідків аварії на ЧАЕС Волинської обласної ради проаналізували стан погашення заборгованості з виплат заробітних плат у містах і районах області. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

За цей період заборгованість по області становила 4989,3 тис. грн. Порівняно з початком року, вона зменшилась на 22,3%. Найбільш злісними боржниками заробітної плати є будівельні підприємства області. Їхній борг перед своїми працівниками за вказаний період становив 2027,4 тис. грн. (40,6% від загальної заборгованості по області). На другому місті по величині боргів з виплат заробітних плат знаходяться транспортні підприємства області. Їхня заборгованість перед трудовими колективами за відповідний період склала 1098 тис. грн. (22% від загальнообласної суми заборгованості). Борг підприємств житлово-комунального підприємства становив 693,7 тис. грн. (14% від загальної заборгованості).

Така ситуація спровокувала ряд конфліктних ситуацій у трудових колективах підприємств-боржників. Також, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року їх збільшилося майже у 2 рази.

Комісія вирішила рекомендувати головному управлінню праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи здійснювати постійний контроль на підприємствах щодо виплат зарплат та щомісяця проводити моніторинг погашень заборгованостей.