У вівторок на засідання постійної комісії з питань соціального захисту населення, трудових ресурсів та з питань, пов’язаних з ліквідацією наслідків аварії на ЧАЕС Волинської обласної ради, проаналізували стан реалізації гарантованих державою пільг громадянам, постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС.

В минулому році, вперше за останні 5 років з державного бюджету для забезпечення житлом постраждалих від наслідків аварії на ЧАЕС, котрі стоять на відповідному квартирному обліку, області було виділено 1,7 млн. грн., що дало можливість придбати 4 квартири і надати їх сім’ям, у яких виховуються діти-інваліди, інвалідність котрих спричинена наслідками чорнобильської катастрофи.

В 2012 році для забезпечення житлом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи Волинській області передбачено 9603,5 тис. грн., з них 263,8 тис. грн. на погашення кредиторської заборгованості минулих років.

На сьогодні головним управлінням, як розпорядником коштів нижчого рівня, оголошено тендер на закупівлю 26 квартир. Разом із цим у другому кварталі 2012 року чотирьом постраждалим сім’ям відшкодовано кошти за самостійно збудоване (придбане) житло.

Комісія вирішила рекомендувати головному управлінню праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи підготувати проект звернення до Верховної Ради України та Міністерства соціальної політики України щодо збільшення видатків на 2013 рік для забезпечення житлом громадян Волинської області, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.